Zomaar een verslagj van de 31e dag van onze Camino
Door: JoopMadelon
Blijf op de hoogte en volg Joop en Madelon
31 Mei 2012 | Spanje, Ponferrada
Astorga ligt op 870 meter hoogte,gelijk een klim die pas 30 kilometer later eindigt bij Cruz de Ferro op 1500 meter.Dit is een emotionele plek, waar iedereen een steen neerlegt om iemand te gedenken.
Daarna een afdaling door het imposante berglandschap gemaakt Ook Sneeuw gezien.Onze fiets leek wel een vliegtuig die ging landen.Mooie dorpjes gepasseerd.Na 2 uur afdalen,geland in Ponferrada waar we weer een mooie Refuge hebben gevonden.
De afgelopen dagen hebben er als volgt uitgezien; Vanuit El Burgo Ranero hebben we de stad Leon bereikt.Prachtige stad met weer een enorme kathedraal en een gebouw van Gaudi helemaal van graniet.
Bij de Refuge aangekomen gebeurt het volgende: Na 41 jaar huwelijk moesten we gescheiden slapen, zo was de regel daar.Joop op de mannenzaal,Madelon op de vrouwenzaal.
Onderweg is het een en al genieten.In ieder dorp en op elke kerktoren bevinden zich wel 3 ooievaarsnesten met daarin jonge ooivaars.Ook komen we onafgebroken rijen lopende Pelgrims tegen afkomstig uit de gehele wereld.Wij moeten er niet aan denken om elke dag zo,n 30 tot 40 km. te lopen.
Elke avond zoeken we een leuk restaurant en bestellen dan een zgn Pellegrinodiner.Dit is een 3 gangenmenu incl.water en een fles wijn.Dit voor maar 10 euro per persoon.Noord Spanje is erg goedkoop.
Wederom bedankt voor jullie leuke reacties en belangstelling.
Morgen weer een zware etappe met een beklimming naar 1500 meter.
Lieve familie en vrienden, tot het volgende verslag.
Liefs Joop en Madelon
Wat een prestatie. Diep respect. -
31 Mei 2012 - 16:45
Joop En Elly:
Hallo,
Geweldig!! Ik reis van het begin tot bijna het eind met jullie mee ,het is fantastisch ,maar ik zou het zelf nooit kunnen!! ,maar wat jullie allemaal meemaken : het lijkt mij heel leuk zeker ook als 41 jarig echtpaar eens apart slapen,jullie kunnen thuis alle herinneringen ophalen , dat maakt het zo uniek .
Hebben jullie nog westlanders ontmoet,want ik las in de krant dat er ook een paar op weg waren naar Santiago,lopend!!
Bon Camino,
groeten,
Joop en Elly -
31 Mei 2012 - 17:02
Theo En Leonie:
Zo we zijn weer in de lucht, computer had even last van crisisvirus,maar het is weer verholpen.Wel shit van al jullie foto's, hopelijk is er nog een eerlijke vinder.Met de tocht gaat het nog steeds prima en jullie zien wel erg veel prachtige plekken.Met al die wandelaars komt het einddoel al een beetje in zicht.Maar wat is de tijd snel gegaan niet normaal.Wel Joop en Madelon hier is alles aardig onder controle( vuilnisbakken enzo ).Gaan jullie door met je geweldige tocht en succes het laatste stukje. -
01 Juni 2012 - 01:37
Patricia:
Lieve pap en mam, lekker blijven genieten dat laatste stukje! Het is al weer bijna voorbij!! Ik ben ook super trots op jullie! xxx -
01 Juni 2012 - 10:19
Corrie & Aad:
Het is elke keer weer en belevenis jullie reisverslag te lezen. De ervaring zoveel mensen met het zelfde doel te ontmoeten lijkt ons uniek. Ook leer je o.i. op de fiets de lokale bevolking beter kennnen dan er met de auto snel al het bijzondere te passeren. Veel respect voor jullie prestatie en succes met de laatste kilometers. liefs van C & A -
01 Juni 2012 - 10:21
Rob En Marie.:
Lieve Madelon en Joop,
hoe gaat het met jullie?
Dit schrijf ik als eerste regel maar de verslagen volgen wij natuurlijk.
De belevenissen zijn eigenlijk niet meer te verwoorden.
De camera kwijt, dan nog maar een keer de reis op nieuw doen. (grapje)
Wat jullie ogen gezien hebben is de mooiste registratie voor het leven.
Heel veel enthousiasme en veel sterkte voor de laatste 450 km.
Dikke kus voor jullie beide.
Rob en Marie. -
01 Juni 2012 - 13:28
Jan En Katy:
Leuk jullie verslagen te lezen.
Wat een belevenis.
Ik heb bewondering voor jullie,
Geniet er maar van.
Hier gaat alles goed.
Groetjes -
02 Juni 2012 - 09:53
José :
Sinds kort ook een iPad, ik weet nog niet echt hoe het werkt maar ik kan jullie nu in de gaten houden.
Ik zie dat jullie er bijna zijn, succes op het laatste stukje en nog veel fietsplezier.
Xxx José en Kees -
02 Juni 2012 - 10:46
Pauline Van Den Bos:
Hi Joop en Madelon,
Wat maken jullie toch een mooie , bijzondere reis. Als ik jullie verhaal lees over de Crus de Ferro krijg ik kippenvel, maar even later lig ik alweer in een deuk als jullie na 41 jaar gescheiden moeten slapen , haha, Joop zeker geen oog dicht gedaan ! Super dat jullie dit ondernemen. Een onvergetelijke belevenis. Heel stiekem ben ik best jalours op jullie hoor.
Blijf genieten he,
groetjes van Pauline. -
03 Juni 2012 - 11:35
Richard En Els:
Wat een prestatie. Eigenlijk niet verwacht dat jullie dit zouden volbrengen, hoewel...... Maar vooral voor Madelon heel veel respect, dat je dit aankan en ook heb aangedurfd. Kijk voor Joop is het natuurlijk een peuleschil.....hij heeft het immers al een keer gedaan. :)) Nee hoor Joop ook voor jou: petje af. Nog even volhouden en jullie zijn er. Sterkte en succes. -
03 Juni 2012 - 18:34
Leny Rietjens:
Hallo Joop en Madelon, Leuk om jullie verslagen te lezen.
Jullie zijn mijn man Christ uit Weert al verschillende keren tegengekomen dus leef ik ook met jullie mee. Wat een tegenvaller om jullie foto toestel te verliezen. Misschien kunnen jullie wat foto's van Christ overnemen straks. Nog veel succes en als je Christ ziet doe hem de groeten van mij. Groeten Leny e-mail: lenyrietjens50@gmail.com