Met volle vaart vooruit! Wind in de rug!
Door: JoopMadelon
Blijf op de hoogte en volg Joop en Madelon
14 Mei 2012 | Frankrijk, Charroux
Onze reis wordt alsmaar mooier en spannender!
Na Tours zijn we verder naar het zuiden afgezakt en hebben we overnacht in Veigne, op een hele mooie camping. De volgende dag hielp de wind ons weer een heel eind verder, naar Dissay. Daar kwamen we aan bij een camping die nog gesloten was. Toch via een zij-ingangetje het campingterrein opgegaan en helemaal eenzaam en alleen ons tentje opgezet. En ja hoor, Madelon heeft weer geen oog dicht gedaan vanwege allerlei enge denkbeelden die de hele nacht voorbij kwamen.Gelukkig hebben we gisteren in Charroux in een prachtig middeleeuws huis kunnen slapen. Ook nog eens in een echt bed! Wat een feest! Gisteren ook een stempeltje mogen ontvangen van een pastoor van de kathedraal in Poirtier.
We hebben ondertussen volop zon, maar de wind in erg fris. Gelukkig staat die wind voortduring in onze rug, wat de tocht een stuk aangenamer maakt. Gisteren was het overigens behoorlijk pittig: veel klimmen, versnelling in z'n 1 en hopen dat die top snel komt. Geen lekke band, maar wel een schroefje uit het spatbord waardoor deze ergens gerepareerd moest worden.
De tocht is echt één groot avontuur. We zijn nog steeds heel erg aan het genieten. Iedereen roept onderweg Bon Voyage en met jullie lieve berichtjes erbij, wordt het allemaal nog veel leuker.
Tot de volgende keer! Veel liefs van Joop en Madelon
14 Mei 2012 - 11:50
Richard:
Madelon/Joop,
leuk te horen en ook te zien dat jullie het erg naar je zin hebben. Maarre....ik zie dat jullie je fietshelm niet op hebben. Helemaal nog niet gebruikt? Of alleen even afgezet voor de foto natuurlijk :)). Erg leuk om steeds jullie berichten te lezen. En ook de foto's geven een leuk beeld hoe jullie het ervaren. Jongens, goede reis verder, doe voorzichtig en veel succes. -
14 Mei 2012 - 11:56
Corrie & Aad:
Grandioos dat het zo voorspoedig gaat, en ja kleine pechjes horen er toch bij ....... Een camping is leuk maar er moeten wel wat mensen zijn, we voelen wel met Madelon mee. Maar als men niet wet dat er iemand overnacht, kan er ook meestal niets gebeuren, nee toch!! Ook jullie genieten net als wij van het mooie Franse land. Niet voor niets camperen wij altijd in Frankrijk. Blijf genieten want wat jullie doen is toch echt wel iets unieks. Bon voyage. Corrie & Aad -
14 Mei 2012 - 14:53
Gerard En Esmeralda:
Bonjour Joop et Madelon,
Jullie schieten lekker op zo, geweldig hoor! Hoe is het trouwens met de "zadelpijn" geen last gehad? Ohja, Gerard vroeg of Joop de "bolletjes" trui al draagt?
Geniet er lekker van en neem op zijn tijd ook een lekker Frans wijntje met een stukje kaas, dat smaakt daar toch altijd lekkerder. Nogmaals veel plezier en tot ziens. Gerard en Esmeralda
14 Mei 2012 - 15:48
Frans En Plonie:
Verslag gelezen- we voelen bij het lezen ervan dat jullie aan deze reis veel plezier beleven -zijn nieuwsgierig naar de foto's- -het is bij ons ook zonnig met een koude wind-dus ongeveer hetzelfde weer als in frankrijk-fijn dat jullie de wind in de rug hadden.
groetjes Frans en Plonie -
14 Mei 2012 - 17:09
Ute En Henk:
Wat een kanjers zijn jullie. Het gaat toch veel te hard (zitten jullie stiekum op een e-fiets?). Hoeveel dagen liggen jullie voor op het schema? Het ziet er o.i. naar uit dat jullie voor 6 juni terug kunnen zijn voor het lustrum (grapje). -
14 Mei 2012 - 17:15
Rob En Marie Gleiman:
Lieve Madelon en Joop,
fijn om weer wat tehoren, wind in de rug blaast jullie naar Santiago deCopastella.
Ook goed om af en toe een lekker bed te voelen, super land Frankrijk.
Pas goed op jullie zelf.
Dikke kus,
Marie en Rob.
14 Mei 2012 - 17:50
Joop En Elly:
Hallo Joop en Madelon,
Het gaat helemaal super met jullie!!
gelukkig wordt het beter weer,want dat maakt het fietsen natuurlijk helemaal leuk, Ik zou ook een beetje bang zijn net als Madelon zo alleen op een camping,Nog heel veel plezier en we horen weer van elkaar!!groeten. -
14 Mei 2012 - 18:38
Theo En Leonie:
Hallo Joop en Madelon, het gaat nog steeds goed zo te lezen. Zijn jullie al een beetje moe van het handen schudden elke morgen met bijbehorend Savay.Hoort er allemaal bij. Joop misschien een idee om voor Madelon een apart tentje te kopen, kan jij tenminste wel slapen. ( geintje). Wel buurtjes maak het gezellig en de dagen vliegen voorbij.Vee fietsplezier en tot de volgende mail. Groetjes Theo en Leonie -
14 Mei 2012 - 18:41
Dick En Mary:
HALLO DIE JOOP EN MADELON ZO EVEN WEER EEN BERICHTJE VAN ONS.
TEN EERSTE VINDEN WIJ HET ERG LEUK DAT WIJ TELKENS IETS VAN JULLIE KUNNEN LEZEN.
WIJ GAAN AL DE PLAATSNAMEN IS OPSCHRIJVEN DAN ZIEN WIJ HOE JULLIE HEBBEN GEREDEN. (MISSCHIEN WEL VOOR VOLGEND JAAR VOOR ONS?).
ECHT JOOP HÈ OM OP EEN CAMPING TE SLAPEN WAAR JE NIET OP MAG!!!!!
HEB ONZE GENERALE REPETITIE NOG GEHOLPEN? BLIJF MADELON NU NETJES BIJ JOUW RIJDEN JOOP?
HEEL VEEL PLEZIER NOG EN TOT DE VOLGENDE KEER.
14 Mei 2012 - 21:11
Ron:
Hallo Trappers
Ja hoor, hij ligt dik op schema, en natuurlijk gebruik maken van de gratis camping,s. Dat hoort er bij. Madelon past s,nachts mooi op de bagage, kan geen kwaad. Nog even dan kan je gaan zwemmen in st, Emilion. Ik voel met jullie mee, en weet wat jullie doormaken. Heeeerlijk
Groetje,s Ron -
15 Mei 2012 - 14:43
René Keijmel:
Hallo wereld reizigers,
Eindelijk een berichtje van Marja en mij. We genieten van elk bericht wat jullie sturen.een antwoord wat ik al eerder had geschreven kreeg ik niet verstuurd. Het is fijn te horen dat het weer aan het opknappen is. Jammer van de wind. Hopelijk komen er geen lekke banden meer.ook verder materiaal pech mag niet meer voorkomen. Bij het zwemmen worden jullie ook gemist, maar niet ergeten -
20 Mei 2012 - 18:33
Kees En Ria:
Zaterdagavond 19 mei werd ik gebeld door een trotse Joop met een meepratende Madelon op de achtergrond. Hij vertelde dat ze op dit moment door Saint pied de porte liepen op de 19 dag. Ze hadden de hele dag dag slecht weer gehad met veel regen. Met name Madelon had het een zware dag gevonden. We hebben hun een warme maaltijd aldaar aangeboden. Ze gaan zondag en maandag rusten en een goede maaltijd helpt dan om bij te komen. Dinsdag gaan ze de bergen in voor het Spaanse traject. Mooie prestatie tot nu toe maandag zijn de nieuwe banden er ook. at scheelt een hoop ergernis. Joop en Madelon een bon camino.